mail
karin schutler

Karin Schutler, Kind- en jeugdpsycholoog

Karin is een enthousiaste en betrokken Ontwikkelingspsycholoog. Haar open houding zorgt ervoor dat kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen. Soms is er onzekerheid over de opvoeding van de kinderen of hebben de jongeren zelf vragen. Karin gaat dan samen met hen aan de slag. Kinderen hebben een enorme veerkracht en met de juiste begeleiding op het goede moment, zijn ze in staat hun eigen kracht te vinden. Een sociale vaardigheidstraining of gesprekken, zijn voorbeelden van methoden waarbij het zelfbeeld versterkt kan worden wat de basis is voor een gezonde ontwikkeling. Haar werkwijze is laagdrempelig. Zij geeft Rots & Water-trainingen en kan helpen bij eenmalige trauma’s. Om meer duidelijkheid te krijgen over gedrag, gevoelens of kwaliteiten, zijn er gesprekken afgewisseld met creatieve activiteiten of beweging, en indien nodig, andere vormen van diagnostiek.  

trudy top

Trudy Top, (forensisch) orthopedagoog/psycholoog

Trudy is een energieke en motiverende orthopedagoog en psycholoog, die helder en direct communiceert met zowel kinderen als ouders. Ze heeft een directieve aanpak van problematiek die kinderen en hun ouders hindert in het dagelijkse functioneren.

Trudy legt de oorzaken achter het probleemgedrag bloot, om vervolgens gezamenlijk met kind en ouders te komen tot een goede aanpak. Dat kan variëren van psychologische ondersteuning, diagnostiek en screening tot pedagogische ondersteuning. Trudy neemt alle tijd om goed te luisteren naar de behoeften van het kind. Die heeft inspraak in de locatie van de gesprekken, betrokkenheid van de omgeving en/of het tijdstip van behandeling.

Petra

Petra Strijbos, mediator en systeemtherapeut

Petra's kracht zit in een transparante, oplossings- en systeemgerichte benadering. Zij begeleidt, ondersteunt en geeft sturing met een warme betrokkenheid, een heldere communicatie en een directieve benadering. Een 'to the point' benadering. Waarbij uzelf de regie, de keuze maar ook de verantwoordelijkheid, krijgt om uw situatie anders in te richten. “Uw verhaal” staat centraal tijdens het gehele proces. In gesprek met elkaar komt u tot (andere) inzichten, waarna ruimte gecreëerd wordt voor oplossingen.

Petra werkt voor zichzelf vanuit haar eigen onderneming ViaElkaar