coaching-kr8t
hoe stevig sta jij
help mijn ouders maken ruzie
trainingen-kr8t
mail

Jongerencoaching

Het is nou eenmaal een feit, we kunnen er niet omheen; in de puberteit kom je obstakels tegen. Hoe fijn is het dan om daar, samen met een jongerencoach, even naar te kunnen kijken? Als bepaalde onderwerpen een struikelblok vormen in jouw functioneren, kan het de moeite waard zijn om tijdelijk een coach in te schakelen. Aan de hand van één op één gesprekken kunnen we kijken hoe we jouw zorgen zo snel mogelijk kunnen verminderen onder andere door het versterken van jouw sterke kanten.

Studentencoaching

In de studieperiode wordt je geconfronteerd met de spagaat tussen studie, de verwachtingen van je ouders, (vrijwilligers)werk en je vrienden. ‘Zoveel keuzes en zo weinig tijd’. Als coach ga ik samen met jou overzicht en inzicht creëren . Wat is nu het belangrijkste voor jou om je beter te voelen en rust te krijgen in je hoofd? Wat belemmert je en wat heb je nodig om je doel te bereiken?

Het coaching traject bestaat uit een kennismakingsgesprek waarbij we jouw vragen in kaart brengen en overzicht en inzicht geven in jouw behoeften, krachten en mogelijkheden. Aan de hand van gesprekken en eventueel vragenlijsten, worden jouw kwaliteiten en wensen duidelijk en kunnen er doelen worden geformuleerd. Door de gesprekken en huiswerkopdrachten wordt duidelijk waar je voor staat en welke weg je wilt gaan. De coach is er voor jou om te helpen jouw doelen te bereiken.

Gezinscoaching

Als een gezin er zelf niet meer uitkomt omdat er bijvoorbeeld moeilijk te doorbreken patronen zijn ontstaan, is een gezinscoach een mogelijkheid. Als het niet goed gaat binnen het gezin, heeft dit voor iedereen gevolgen, ongeacht de oorzaak van het probleem. Het kan zijn dat er binnen uw gezin één kind voor zoveel problemen zorgt dat de rest er ook onder lijdt. Het kan ook zijn dat er met u als ouder, iets speelt in uw leven. Bijvoorbeeld binnen uw werk, familie, of gezondheid wat ervoor zorgt dat er meer spanningen en conflicten zijn tussen de verschillende gezinsleden. Als de problemen gaan vastzitten, kan het verstandig zijn professionele hulp te zoeken. De gezinscoach geeft opvoedondersteuning en zal voor een systemische aanpak kiezen om de interactie tussen de verschillende gezinsleden te verbeteren. Bij samengestelde gezinnen kan coaching welkom zijn om een nieuwe balans te vinden.

Meer weten: bel of mail Kr8T